Wednesday, September 11, 2002

Interpay stopt met de ICK-kassa...

aldus de tekst in hun nieuwsbrief:

Met ingang van september 2002 biedt Interpay niet langer de Internet Centrale Kassa (ICK) aan voor het verwerken van internettransacties. Internetwinkeliers die toch gebruik willen maken van een dergelijke dienst, kunnen voortaan terecht bij een bank of Payment Service Provider (PSP). De bestaande houders van een ICK-huurovereenkomst zijn hierover inmiddels geïnformeerd.

....

Interpay is in 2000 met deze dienst begonnen in het kader van de ontwikkeling van een infrastructuur voor veilige internetbetalingen. Na

twee jaar heeft Interpay echter besloten met deze dienst te stoppen. De kennis en ervaring die Interpay met de ICK heeft opgedaan, is overgedragen aan een aantal banken die nu in samenwerking deze dienst verder ontwikkelen. De banken die nu een kassa-systeem aanbieden zijn Rabobank,

ING Bank met Twyp en binnenkort ook ABN AMRO Bank. Daarnaast kunnen online ondernemers terecht bij Payment Service Providers zoals Ogone, Triple Deal en Bibit.
Conclusie?

De markt voor PSP's consolideert verder. OTS failliet, Bibit break-even, Interpay stopt. Dat zal nog wel even doorgaan. Voor BNG, met de net ontwikkelde eigen kassa, is het wel wat sneu natuurlijk. Wellicht dat ze erop rekenden altijd nog bij Interpay aan te kunnen kloppen in geval van technische nood. Ook voor Interpay is het natuurlijk geen topnieuws. In de serie van zelfstandig aan te bieden produkten aan de markt (I-pay, maar in een verder verleden ook produkten uit de hoek van Informatiediensten...), is er wéér ééntje toegevoegd die de nek is omgedraaid. Een duidelijke indicatie voor een patroon waarin Interpay geen zelfstandig beleid voert, maar zich dient te schikken naar de wens van de aandeelhouders.Overigens is er een doekje voor het bloeden. Interpay is Principal Member geworden van het Mobile Payment Forum. Zie de volgende posting.UPDATE: 16 SEPTEMBER:

Dienstverlening blijft bestaan; alleen niet meer zelfstandig aan de markt aangeboden

Interpay berichtte naar aanleiding van dit bericht dat niet zozeer de infrastructurele dienstverlening met betrekking tot internetkassa's is gestopt, maar wel de directe verkoop aan derden van de inmiddels op UCAF gebaseerde internetkassadienstverlening. Banken zijn dus verantwoordelijk voor de verkoop en de inhoud van de door hen bij Interpay afgenomen internetkassadienstverlening. Banken voorzien deze dienst van uitgebreide branding.