Friday, November 15, 2002

Chipknip breekt door...

Getest in 1995, landelijk geïntroduceerd in 1996 en eindelijk aan het doorbreken (na jarenlange congressen met de titel Doorbraak van de Chipcard). Mag ik u voorstellen aan....... * tromgeroffel * ...... de Chipknip.Interpay heeft een landelijke oplaadactie lopen waarbij de mensen worden gestimuleerd om de eigen chip op de bankpas wat vaker op te laten. In het persbericht is Interpay wat cryptisch:

In de eerste helft van dit jaar werden maar liefst 258 procent meer transacties uitgevoerd dan in dezelfde periode vorig jaar.De Trouw meldt gewoon de cijfers: vorig jaar in tien maanden 17 miljoen betalingen chipknip en dit jaar 64 miljoen stuks. Het verwacht totaal aantal betalingen wordt vermoedelijk 80 miljoen.We laten verder Interpay maar weer even aan het woord:

Ondanks deze explosieve groei zijn er nog veel consumenten die we willen attenderen op het gemak van het gebruik van Chipknip. Daarom is 4 november de landelijke oplaadactie Chipknip gestart. De actie loopt tot en met zondag 1 december 2002.De oplaadactie is in samenwerking met de Chipknip uitgevende banken en Interpay Nederland opgezet. Iedereen die vanaf 4 november tot en met 1 december zijn Chipknip oplaadt, maakt kans op één van de duizend prijzen van 100 euro. Via een televisiecommercial, advertenties in dagbladen en het verspreiden van folders wordt de actie onder de aandacht gebracht.
In het FD van eergisteren meen ik overigens al een eerste reactie op de commercial te hebben gezien. Weinig positief. Gelukkig maken die commercials nu niet zo veel meer uit. Het betalen van parkeergeld met de Chipknip is als propositie makkelijk genoeg en voldoende overtuigend (dwingend) om de consument te overtuigen van het nut (de noodzaak) van het gebruik ervan.