Thursday, January 10, 2002

Euro-overschrijvingskaarten

Ik wilde overboeken in euro van effectenrekening naar giro van de Postbank. Blijk ik geen Euro-overschrijvingskaarten te hebben. 'Even' gebeld en nu blijk ik ze ergens in 1998 of 1999 al gehad te hebben. De telefoniste kon mijn geheugen met angstwekkende precisie opfrissen. Ik heb er één op een ongeldig moment gebruikt (vermoedelijk voor 1999, toen we de girale euro nog niet hadden) en één gewoon gebruikt. Ik was het eigenlijk al vergeten, maar toen de telefoniste ook nog doorkwam met details als de datum van inzending kwam alles weer boven.Wel jammer dat ze me niet ook nog kon vertellen waar ik dat boekje vervolgens gelegd had. Maar goed, nu krijg ik een nieuw boekje en moet ik het oude -als ik het ooit nog tegenkom- ritueel verbranden. In deemoed buig ik mijn hoofd; als dit bij meer mensen gebeurt, zal het betalingsverkeer niet lang meer gratis zijn.....