Wednesday, January 23, 2002

Bijpassen in de winkel

Moest ik 27 euro nog wat betalen. Pas ik automatisch de 2 euro nog wat bij om een vijfentwintigje terug te kunnen ontvangen. De winkelier was er echter snel bij en riep direkt dat ik niet hoefde bij te passen. En dat veel mensen nog dezelfde vergissing begaan.Bij de supermarkt werd gevraagd of ik centen wilde bijpassen, zodat ze me een vijfcent munt terug konden geven. Die zijn dus ook actief bezig de cent te ontmoedigen.Ook de Free Record Shop laat weer van zich horen; De Telegraaf meldt dat in alle 200 filialen van de cd-keten bij de kassa een grote gele bus komt te staan waarin klanten hun overtollige centen kwijt kunnen. Aan het eind van het jaar wordt de opbrengst verdeeld over zeven goede doelen, waaronder het Aidsfonds, Artsen zonder grenzen en Elk kind een schoolreisje.De Telegraaf meldt niet of het van de beurs halen van Free Record Shop ook als een goed doel wordt gezien.....