Tuesday, January 08, 2002

EURO-INCIDENTJE

Ik ben in het gelukkige bezit van een mobieltje van Postbank en Telfort. En ik mag meedoen aan een actie, waarbij je bij een oplading van 50 gulden een beltegoed van 50 euro krijgt. Je maakt dan eerst de gratis gekregen ƒ 60,19 op (die moet je wel opmaken voor 28 april trouwens, anders verdampen ze weer) en vervolgens je eigen opgelade 50 guldens.Van de week, in de kroeg, had ik nog even opgeladen met 50 gulden. Het viel me op dat ik hiervan geen bevestigings-sms had gehad en dat het tegoed nog steeds in guldens werd weergegeven. Vandaag maar weer eens de telefoon aangezet. Nog steeds geen SMS. Ik druk op 3 en kijk naar mijn beltegoed. Zie ik een envelopje met 2 kruisjes. Mijn beltegoed is nu dus noch euro, noch gulden.Toen effe gebeld met klantenservice, blijkt inderdaad dat ze aan het euro-omrekenen zijn en nog wat tijd nodig hebben. Mijn beltegoed was zo'n beetje 11,80 euro. En dat er verder wat storingen waren geweest en mijn oplading niet is doorgekomen. Tja die informatie kost me wel weer één euro; ze hadden beter een sms kunnen sturen om te zeggen dat het niet gelukt was.Pluspuntje: klantenservice Telfort kost 45 eurocent per gesprek plus de belkosten. De 1 gulden per gesprek is dus naar beneden afgerond.

Minpuntje: als die 1 gulden per gesprek naar beneden wordt afgerond betaal ik waarschijnlijk toch teveel voor de belkosten......