Tuesday, July 09, 2002

Interpay heeft ruzie met NSS Interview...

..omdat het beeldmerk van Mastercard (waarvoor Interpay de licentie heeft/beheert) zonder toestemming in commercials figureert. Interpay stelt op de eigen site in een persverklaring van 3 juli 2002 dat Interview -NSS voorlopig geen opdrachten meer krijgt. En dat ze een rechtszaak overwegen. De verklaring:



Campagne maakt inbreuk op het merkenrecht

Misbruik MasterCard beeldmerk door Interview NSS ontoelaatbaar




Interpay is verontwaardigd over het misbruik van het MasterCard beeldmerk in de nieuwste campagne van het onderzoeksbureau Interview NSS. Vanaf donderdag 27 juni zijn diverse advertenties geplaatst, o.a. in landelijke dagbladen. In de uitingen wordt het beeldmerk van MasterCard gerelateerd aan de politiek. Ook andere beeldmerken worden in de campagne door Interview NSS gebruikt.



De campagne is ontoelaatbaar omdat er inbreuk op het merkenrecht wordt gepleegd. Door Interpay is jarenlang geïnvesteerd in het beeldmerk van MasterCard. Het MasterCard logo wordt ongewild in verband gebracht met politiek hetgeen niet in lijn ligt met de wijze waarop Interpay MasterCard wil profileren. Interview NSS heeft op geen enkele wijze vooraf toestemming gevraagd voor de campagne. Deze inzet van het beeldmerk van MasterCard overschrijdt de grens van het toelaatbare.



Door Interpay worden juridische stappen overwogen. Omdat de vertrouwensrelatie door de campagne van Interview NSS ernstig is verstoord, heeft Interpay alle bij het onderzoeksbureau ondergebrachte activiteiten voor onbepaalde tijd opgeschort.