Friday, July 12, 2002

En toen waren er nog maar drie...

... die een kaart voor openbaar vervoer gaan aanbieden; aldus Het Financieel Dagblad.



UTRECHT - Nederlandse banken maken met hun gezamenlijke betalingsafwikkelaar Interpay een goede kans op de order voor de 'ov-smartcard' die de nationale strippenkaart en de treinkaartjes gaat vervangen. De introductie van dit landelijke elektronische vervoerbewijs begint volgend jaar en vergt een investering van euro 1,5 mrd.



Het consortium van Interpay en partner ERG Transit Systems is een van de drie consortia die worden uitgenodigd door het Nederlandse openbaar vervoer om een offerte in te dienen. Het tweede consortium bestaat uit Volker Wessels Stevin -dochter Vialis, Accenture , MTR en het Franse ict-bedrijf Thales. Ook een consortium van Siemens Nederland, EDS en Cubic mag offreren. Vandaag zullen de namen van deze toegelaten consortia worden bekendgemaakt. Afgewezen zijn drie consortia waaronder een van KPN , Getronics en Hitachi.



De opdracht wordt gegund door Trans Link Systems waarin de vijf grootste Nederlandse openbaarvervoerbedrijven zitten: NS, Connexxion, GVB, RET en HTM. Samen zijn zij goed voor 90% van de Nederlandse openbaarvervoermarkt. De ov-smartcard brengt zonder fysiek contact te maken met een afleesapparaat automatisch de ritprijs in rekening. De kaart kan worden uitgebreid met het betalen van parkeergelden.