Wednesday, May 01, 2002

Meer chippen, en het zou nog meer kunnen zijn...

Het FD meldt vanochtend dat in het eerste kwartaal van 2002 het gebruik van de chipknip meer dan verdubbeld is ten opzichte van het laatste kwartaal van 2001. Dit blijkt uit onderzoek van de ICT Consumer Monitor. Nu chipt 28 % van de Nederlanders tegen 12 % vorig jaar. En, het zou nog meer kunnen zijn, want.....



...gisteren keek ik even mee over de schouder van een niet nader te identificeren bancaire medewerker. Die stond in Amsterdam en wilde uiteraard graag een parkeerkaartje (wegslepen is zo'n gedoe immers). We komen aan bij een paal, gebruiksaanwijzing chipkaart, maar geen chipgleuf. Dan maar de munten gepakt. Op verraderlijke wijze slikt die paal echter het 2 euro-muntstuk in. Ook een inderhaast tevoorschijn gehaalde paperclip vermocht de munt niet te achterhalen. Het apparaat sloeg op tilt, ging de voeding controleren en kwam weer terug. Niet met de tekst: IK BEN DEFECT, maar gewoon een schermpje alsof er niets aan de hand was. Een vervolgtest (nu met 10 eurocent) leerde dat de munten mysterieus bleven verdwijnen. Hans Kazan is er niets bij.



Een paar honderd meter verderop bleek een collega-parkeerpaal wel zo vriendelijk om te functioneren. Is het dus toch nog goed gekomen... .. maar goed op zo'n moment laait de behoefte aan goed functionerende chipterminals wel ernstig op natuurlijk.