Monday, May 27, 2002

Global Payways introduceert betalen per mobiele telefoon..

Wilbert de Vries van Infoworld meldt zojuist:

Het Nederlandse bedrijf Global PayWays (GPW) legt momenteel de laatste hand een mobiele digitale portemonnee. Onder de naam Moxmo introduceert GPW binnenkort een betaal- en transactieplatform waarmee consumenten betalingen via een mobiele telefoon of internet kunnen doen.



Volgens GPW kan Moxmo voor diverse toepassingen worden gebruikt, zoals overboekingen naar andere mobiele portemonnees en kopen bij webwinkels. Ook moet het mogelijk worden om bijvoorbeeld mobiel een parkeerkaartje af te rekenen of aan de deur de pizzakoerier te betalen.



Volgens Edward Brandt, directeur van GPW, biedt de digitale portemonnee straks voldoende veiligheid om geaccepteerd te worden. "Het mobiele nummer wordt straks een soort mobiele bankrekening", aldus Brandt. "Wanneer mensen een transactie willen uitvoeren worden zij teruggebeld voor hun pincode, als een soort van betalingsbevestiging."



Hiermee is een transactie meteen definitief en net zo veilig als een pinpas, meent Brandt. Volgens de directeur is GPW al enige tijd bezig met het uitwerken van dit concept en zijn er al meerdere partners gevonden die het Moxmo-concept gaan gebruiken, 'van de ticketbranche tot e-commerce websites'.



De Moxmo-rekening draait op een apart administratiesysteem. Gebruikers kunnen vervolgens vanaf hun reguliere bankrekening hun Moxmo-rekening aanvullen. De nieuwe betaalmogelijkheid wordt begin juli commercieel geïntroduceerd, het aanmelden voor een Moxmo-account is gratis.