Friday, December 27, 2002

We zijn één jaar verder.....

.. sinds ik dit weblog begonnen ben. Ik heb me afgevraagd of ik met het log moet doorgaan. Totdat ik me besefte dat het weblog een aantal gerenommeerde lezers heeft. Een klein voorbeeldje.Op 1 januari 2002 stelt Duisenberg:

Ik betaalde gisteren in Frankfurt voor een aardbeienmilkshake en een Bic Mac precies evenveel in euro's als vorige week in Duitse marken.Op 11 januari signaleerde ik in dit log al het bestaan en reden achter prijsverhogingen door de euro. Moeizaam erkenden vervolgens ook de officiële instanties (Zalm, DNB, etc. ) hun ongelijk.Uiteindelijk heeft mijn log-entry ook Duisenberg bereikt. In het interview met RTL-Z (uitgezonden op de dag voor Kerstmis) erkent hij dat de prijzen toch wel een beetje zijn gestegen. En als vanouds onderbouwt hij zijn betoog met een welgekozen voorbeeld:

Neem nou bijvoorbeeld het parkeren bij het hoofdstation hier in Frankfurt. Vorig jaar kostte dat één Duitse mark per half uur. Dit jaar was dat één euro per half uur.Dus we gaan door. Maar vanaf 2003 wel in het Engels.