Friday, December 27, 2002

Interpay mist de boot

.. aldus het FD vanochtend.



De strijd om het aanbieden van een contactloze openbaar vervoerkaart loopt nu tussen twee consortia, die een laatste extra aanbestedingsronde ingaan. Eén daarvan bestaat uit adviesbureau Accenture, het Hongkongse ov-bedrijf MTR, het Franse ict-bedrijf Thales en de Nederlandse Volker Wessels Stevin-dochter Vialis. Siemens Nederland vormt met de Amerikaanse ict-bedrijven EDS en Cubic het andere overgebleven consortium.



Het streven is nu om in april het contract te tekenen, waarna de kaart herfst 2003 in de regio Rotterdam, in Amsterdam en op de Veluwe wordt geïntroduceerd voor de metro, trein, tram en bus. In 2004 wordt de kaart in de rest van het land ingevoerd.



De ov-kaart kan later worden uitgebreid met mogelijkheden om onder meer parkeren en taxi's te betalen. De kaart werkt contactloos. Leesapparaten signaleren dat een passagier in- en uitstapt, waarna automatisch het verschuldigde bedrag wordt afgeboekt.




Nu is er niets mis met een beetje ambitie, maar ik kan me voorstellen dat Interpay en de banken het hiet erg vinden om deze boot gemist te hebben. Deze aanbestedings- en invoeringsprocedure ziet er erg ambitieus uit en met zoveel betrokken partijen lijkt me dat een fikse kluit werk.