Friday, March 01, 2002

Rabo komt ouderen tegemoet.... met dank aan de Telegraaf

De Telegraaf meldt vandaag dat de Rabobank voor haar klanten een geld-aan-huis-service opzet. Speciaal voor klanten die niet meer zo goed ter been zijn gaat de bank, op bestelling en tegen betaling van rond de 5,50 euro, voorverpakte pakketten geld van tussen de 50 en 200 euro thuisbezorgen.



De Rabobank komt hiermee, na de SNS (met de aangekondigde baliepas afgelopen maandag), tegemoet aan de protestactie van ouderenbonden, de Federatie Slechtzienden en Blindenbelang en het FNV, die begin deze week bij de presentatie van de resultaten van een landelijke meldactie een betere dienstverlening voor senioren en gehandicapten van de banken eisten.



Een Rabo-woordvoerder meldt verder dat sprake is van een tweedeling door het internet. Jongeren klanten zijn techniek-minded, ouderen wat minder. Extra acties van de Rabo: klanten die elektronisch bankieren kunnen thuis hun chipknip opladen. Rabo-klanten die moeite met pinnen hebben kunnen bij hun bankfiliaal ook een speciale service-bankpas krijgen, waarmee zij voortaan zonder problemen voor het opnemen van geld bij de balie worden geholpen. Verder zijn met rond de 80 verzorgingshuizen afspraken gemaakt dat hun in huis wonende klanten contant geld bij de administratie kunnen opnemen, wat dan direct door de bank met hen wordt verrekend. De plaatsing van geldautomaten, die per jaar rond de 45.000 euro kosten, is in de instellingen niet rendabel.



Fijntjes merkt de woordvoerder in het artikel nog even op dat het voorstel van PvdA-fractieleider Melkert om in de wet vast te leggen dat er een bank in iedere woonkern van 5000 mensen moet komen overbodig is. De Rabobank heeft die dekking al.



Leuk artikel; goede aktie van de Rabo. Een Rabo die er overigens zo genadeloos positief opstaat (grootste bank van Nederland met 5 miljoen klanten, eerste om te reageren op initiatief ouderenbond) dat we kunnen stellen dat de Telegraaf haar neutraliteit en objectiviteit in deze toch een beetje met een korreltje zout heeft genomen. Dit leek wel heel veel op het originele persbericht van de RABO.