Wednesday, March 13, 2002

Rabo direkt betalen in het zonnetje, eenmalige machtiging voor betalen op Internet op komst

Planet Multimedia meldt dat De Stichting Nationale Thuiswinkel Awards op 11 maart 2002 de eerste Innovatie Award uitgereikt heeft aan Rabobank Direct Betalen. Zoals de Stichting het zelf formuleert:

De prijs is uitgereikt aan de in 2001 gerealiseerde of geïnitieerde, succesvolle, vindingrijke of veel belovende initiatief, innovatie of ontwikkeling ten behoeve van verkopen op afstand in algemeen of dan wel specifieke elementen van verkopen op afstand in het bijzonder.



De prijs weerspiegelt vooral dat Rabo er vroeg bij was. Sinds tweede helft jaren negentig bestaat het produkt immers al. Hoewel het raar lijkt om hen dan nu pas de Innovatieprijs te geven reflecteert het wel het feit dat veel consumenten inderdaad via Rabo Direkt kopen op het internet. En een nieuwe 'innovatie' is in aantocht. Rabo gaat het ook mogelijk maken om zonder handtekening met eenmalige (dus niet terugdraaibare) machtigingen te gaan betalen. Dat heet dan Rabobank Internet machtigen.



Het wachten is nu op Postbank Internet Machtigen, ABN AMRO Bank Internet machtigen enzovoorts. De cruciale vraag is hierbij natuurlijk welke regels nu eigenlijk precies aan het gebruik van zo'n machtiging ten grondslag liggen en of het gebruik van die systematiek voorbehouden is aan banken....