Monday, March 18, 2002

Gehoord in het vliegtuig....

Op reis hoor je nog eens wat van je reisgenoten. In dit geval Brigit, arts in verdere opleiding. Heeft rekening bij ABN AMRO want die willen graag medici als klant hebben en geven goede voorzieningen en leningen enzo. Alhoewel....



Tijdens een stage in Freiburg ging ze geld (400 DM) opnemen bij een automaat. Lukt niet. Dag later weer geprobeerd. Lukte weer niet, maar ditmaal was ze slim in in de lobyy te pinnen en er een bankmedewerkster van de lokale bank bij te halen. Samen constateerden ze dat er geen geld uitkwam en het apparaat het niet deed.



Enige weken later werd twee keer 400 dmark afgeschreven. Brigit klaagt en krijgt de mededeling dat er een fout was gemaakt. En inderdaad, nog weer 28 weken later werd twee maal 400 dmark teruggestort op de rekening. Maar nog weer 12 weken later werd er weer 400 mark afgehaald. Het betrof de tweede geldopname. De Duitse bank was van mening dat het een goede geldopname was en betoogde bewijs te hebben (een goede klant die na haar kwam....) dat ze wel geld had gekregen.



Brigit vervoegt zich bij een account manager van de AA. Maar het was vrijdag dus had die ATV en moest ze afspraak met iemand anders maken. Die wilde ze bellen voor een afspraak, maar daar mocht volgens de telefoniste geen afspraak mee gemaakt worden. Uiteindelijk toch afspraak en ernaartoe, maar die vrouw bleek van toeten noch blazen te weten. Maar was het wel met Brigit eens en zou ervoor zorgen dat ze haar geld terugkreeg. De daarbovenstaande manager wilde van niets weten en hooguit zou 200 gulden vergoeding op zijn plaats zijn.



Afijn, zo gaat het balletje resultaatloos enige weken nog wat heen en weer (we zijn nu bijna een jaar verder) en Brigit verzucht in het zoveelste gesprek bij de bank: laat maar zitten, ik hef nu mijn rekening op. Waarop de betrokken AA employee zegt: "Daarvoor kan ik u niet helpen, dan moet u weer bij de account manager zijn...."