Monday, May 06, 2002

IBM is lekker bezig....

Infoworld meldt dat IBM binnenkort een nieuw WebSphere product introduceert, speciaal bedoeld voor financiële instellingen. De nieuwe WebSphere Financial Network Integrator moet voorzien in de vraag naar een systeem dat op een veilige manier erg veel betalingen kan verwerken en dat tegelijkertijd allerlei soorten systemen en technieken aankan. Het nieuwe systeem ondersteunt e-commerce standaarden van financiële industriegroepen als de Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunications, kortweg Swift, en Identrus.



En Computable meldt dat IBM en Aribe hun samenwerking versterken op het gebied van inkoopsystemen. Het pakket is het enterprise spend management pakket.

De esm-toepassing van Ariba en IBM bestaat uit de Spend Management Suite van Ariba - een geïntegreerde oplossing voor analyse, sourcing en procurement - en IBM's software, hardware, middleware en implementatie- en hosting-diensten. De bedoeling is dat klanten de esm-toepassingen snel kunnen inrichten en gebruiken. Met esm zou een bedrijf de volledige uitgavencyclus beter moeten kunnen beheren, wat moet leiden tot een beter bedrijfsresultaat.