Monday, December 31, 2001

FEEST!

Vanavond wordt in Maastricht de euro verwelkomd. Aldus het Ministerie van Financien in het persbericht:



De gehele binnenstad staat al geruime tijd in het teken van de euro. Vlaggen sieren de winkelstraten en op het Vrijthof staan tientallen kraampjes met lekkernijen. Vanaf 21.00 uur wordt er op de Markt een feest gegeven. Op het podium vinden diverse optredens gegeven van The Gibson Brothers, het Maastrichtse Ziesjoem en Erwin vaan 't Merritkoer. Vanaf 23.30 vindt een spectaculaire ceremonie plaats. Na 00.00 uur wordt het feest voortgezet door Radio Maastricht met een dansfestijn tot 03.00 uur.



De 'Nacht van de euro' is onderdeel van de Oudejaarsuitzendingen van de NOS en de TROS. (uitzending vanaf 22.15 uur tot circa 01.00 uur). Naast verschillende rapportages en interviews wordt ook de muziekshow in het Vrijthoftheater uitgezonden.



Duisenberg heeft gisteren overigens in het televisieprogramma Buitenhof beloofd dat de euro sterker wordt en dat hij nog even blijft als President van de ECB. Ondertussen wordt het actualiteitenprogramma 'met het oog op morgen' opgeleukt met een hoorspel over de gestolen pruik van Duisenberg en alle politieke ellende die daarvan komt. Het lijkt onwaarschijnlijk, maar het meest onwaarschijnlijke is toch echt de werkelijke gang van zaken. Moeten we toch nog even wachten totdat vriend Mulisch de memoires van Duisenberg optekent.