Monday, December 31, 2001

EVEN OMWISSELEN....

Jawel, men probeert nu ook valse biljetten te lozen. In Maastricht probeerde iemand bij een benzinepomp te betalen. Lukte niet, dankzij de UV-lamp en scheldend werd een echt biljet ingeleverd. In Nieuw Vennep heeft een taxichauffeur (passend bij het imago van de beroepsgroep) bij een winkelend echtpaar op een parkeerplaats een vals honderdje gewisseld. En in Amsterdam afgelopen zaterdagavond bij het Inner-city evenement werd ook een poging gedaan. We lijken met zijn allen best wel oplettend dus.



Overigens zat ik een 6 jaar geleden op een politiebureau in Amsterdam aangifte te doen (gestolen fiets) en toen werd een jongeling met moeder binnengebracht. De jongen had vals geld gebruikt en kreeg een pittige toespraak. Hij kon kiezen tussen naam opgeven van diegene die hem het valse geld had gegeven of een serieuze behandeling conform het Wetboek van Strafrecht (artikel 440). En die agenten waren redelijk bloedserieus. Schijnt nu nog erger te zijn.



Vandaag verder rijen bij de geldautomaten en extra boodschappen in de winkel (naar schatting 8 miljoen aldus de levensmiddelen vertegenwoordigers). De kroegen blijven tot na middernacht op guldens en gaan vermoedelijk vanaf dinsdag al over op euro's. Veel tankstations zijn op de eerste januari niet open; onbegrijpelijk want ze kunnen ook alleen kaartbetalingen accepteren, dan hoeven ze niet te gaan omwisselen.



Beste wensen voor het nieuwe jaar, we vervolgen in euro.